Vprašalnik o nepoštenih trgovinskih praksah za dobavitelje v verigi preskrbe s kmetijskimi in živilskimi proizvodi

Evropski parlament in Svet Evropske unije sta 17. 4. 2019 sprejela Direktivo (EU) 2019/633 o nepoštenih trgovinskih praksah med podjetji v verigi preskrbe s kmetijskimi in živilskimi proizvodi. Države članice so morale direktivo v svoj nacionalni pravni okvir prenesti do 1. 5. 2021 in jo začeti uporabljati šest mesecev pozneje. Evropska komisija z letnimi vprašalniki ocenjuje učinkovitost ukrepov, ki so jih države članice sprejele v okviru navedene direktive. 

Vprašalnik Skupnega raziskovalnega središča ter Generalnega direktorata Evropske komisije za kmetijstvo in razvoj podeželja se izvaja v vseh državah članicah in je osredotočen na dobavitelje, zajete v direktivi, v različnih fazah verige preskrbe s kmetijskimi in živilskimi proizvodi.

Vprašalnik je v slovenskem jeziku dostopen na naslovu: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/3rd_survey_UTPs

Za izpolnjevanje vprašalnika boste potrebovali približno 15 minut. Izpolniti pa ga je mogoče do 15. 3. 2023. 

Anonimizirani rezultati bodo izteku navedenega roka objavljeni na naslovu: https://datam.jrc.ec.europa.eu/datam/mashup/FOODCHAIN_UTP_3/, rezultati vprašalnikov iz preteklih let pa so dostopni na: https://datam.jrc.ec.europa.eu/datam/topic/UTP/index.html

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava