Izjava za javnost - Mobitel (predlog zavez)

 

Urad RS za varstvo konkurence je prejel niz zavez, ki jih je uradno, v skladu z določili 33.a člena Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence, predložilo podjetje Mobitel d.d., Vilharjeva 23, 1000 Ljubljana. Zaveze so bile sprejete v postopku ugotavljanja morebitne kršitve zlorabe prevladujočega položaja družbe Mobitel na območju Republike Slovenije. Vsebina zavez se nanaša zgolj in samo na poslovne prakse, ki jih je v okviru preiskovalnega postopka Urad opredelil kot »Vsiljevanje nesorazmernih pogodbenih pogojev« uporabnikom mobilnih storitev.

 

Urad je zaveze predložil v t. i. tržni preizkus oziroma mnenje zainteresirani strokovni javnosti, ki jo sestavljajo Operaterji mobilne telefonije, Agencija za pošto in elektronske komunikacije RS in Urad RS za varstvo potrošnikov, ter odredil 15 dnevni rok za posredovanje svojih pripomb na predlagane zaveze.

 

Ob upoštevanju rezultatov tržnega preizkusa namerava Urad sprejeti odločbo, s katero bodo predlagane zaveze postale zavezujoče za Mobitel.

 

Andrej Plahutnik, direktor

 

 

 

 

Nazaj na seznam
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava