Direktor Andrej Matvoz na letni konferenci »Srbski dan konkurence«

Komisija za varstvo konkurence Republike Srbije je v okviru letne konference »Srbski dan konkurence«, ki je potekala od 12. do 13. aprila 2019, organizirala mednarodno srečanje z naslovom „Forward Agenda for Competition Policy«. Dogodek je potekal pod okriljem Twinning projekta » Nadaljnji razvoj varstva konkurence v Srbiji« ki ga ob financiranju Evropske komisije skupaj izvajata Komisija za varstvo konkurence Republike Srbije in Italijanska agencija za varstvo konkurence.

 

Dogodek so z uvodnimi nagovori odprli Siniša Mali, minister za finance, Snežana B. Petrović, predsednica Odbora za gospodarstvo, regionalni razvoj, trgovino, turizem in energijo v Državnem zboru Republike Srbije, Sem Fabzi, vodja delegacije EU v Srbiji, in dr. Milorad Obradović, gostitelj konference in predsednik komisije za varstvo konkurence.

 

Poleg nekaj domačih govornikov so se dogodka udeležili tudi visoki predstavniki vseh neodvisnih organov in drugih državnih organov Republike Srbije in večine držav v regiji, številni predstavniki diplomatskega zbora, akademskega sveta in strokovne javnosti ter podjetja, ki delujejo na trgu Republike Srbije.

 

Na konferenci sta potekali dve zasedanji, in sicer „Regionalna podjetja in politika konkurence“ ter „Odločitve o zavezah in kršitve protimonopolnih pravil“. Andrej Matvoz, direktor Agencije RS za varstvo konkurence, je z vsebinskim prispevkom sodeloval v okviru zasedanja o regionalnih podjetjih in politiki konkurence, kjer je podal nekaj ključnih izkušenj Slovenije na tem področju.

 

Udeležence konference je v posebnem video sporočilu nagovorila tudi Margarethe Vestager, evropska komisarka za konkurenco. V svojem nagovoru je med drugim poudarila, da imajo vsi nacionalni organi, pristojni za konkurenco ključno vlogo, saj njihovo delo bistveno vpliva tudi na vse državljane.

 

 

 

 

Nazaj na seznam